Wat The Work biedt

The Work van Byron Katie biedt:

- De uitnodiging om eerlijk te zijn.
Boosheid, angst of teleurstelling die je in je draagt, kunnen je dagelijks leven enorm belasten. Voor The Work is jouw ongecensureerde oordeel het uitgangspunt. Elke stressvolle gedachte, vanuit elk levensgebied, is bruikbaar voor dit onderzoek.

- Een overzichtelijk kader om je gedachten te ordenen.
Op een werkblad vul je 6 zinnen schriftelijk aan, zo maak je een heldere beschrijving. The Work is meditatie, aandacht voor wat of wie jij als probleem ervaart. En eenmaal op papier gezet, kun je met afstand naar het probleem kijken.

- Een helder en radicaal programma.
Met de ‘vier vragen en omkeringen’ (The Work) toets je de gedachte waarvan je last hebt aan de realiteit. Je zult ontdekken dat stress en pijn aangeven dat wat je denkt (gelooft, automatisch aanneemt, vanzelfsprekend vindt, ed.) slechts met een deel van de werkelijkheid overeenkomt.

Een persoonlijk traject, met praktische tips.
Iedereen beantwoordt vanuit zijn of haar ‘innerlijk weten’, intuïtief. Dat betekent ook  dat alle antwoorden die bij jou opkomen goed zijn (voor jou). In de loop van het proces zal je  waardevolle adviezen voor verdere actie ontdekken: vanuit jezelf – voor jezelf.

- De kortste weg naar jezelf, via de ander.
Met The Work krijgt je zelfkennis en zelfinzicht door de ander als spiegel te gebruiken. Je doorziet de projecties: van vroegere ervaringen of relaties op huidige, van eigenschappen van jezelf op anderen, van anderen op jezelf en van heden, verleden en toekomst.

- Een proces dat doorwerkt: persoonlijk, mentaal, lichamelijk, relationeel.
Grote kans dat één of meer sessies van The Work ook voor jou een domino-effect hebben. Je hoeft jezelf niet te herinneren dat je gedachten ‘los moet laten’: een onderzochte gedachte laat jou los!

Vrijer van je stressvolle verhalen lonkt een ontspannen en plezierig leven, waarin je soepel je positie inneemt en je verantwoordelijkheid opneemt!
Het leven is veranderlijk…

‘There is a way of seeing without projection, and it’s beautiful.'