Over mij

Support nodig?
De realiteit is je redding!
Een A4-tje waarop 6 zinnen om aanvulling vragen maakte mij nieuwsgierig. Het bleek het werkblad ‘Oordeel-over-je-naaste’, onderdeel van The Work. Als dit hulpverlening was, ... daar wilde ik meer van ervaren en leren!
In 2007 nam ik voor het eerst deel aan een 'School for the Work with Byron Katie'. De rijkdom van deze methode inspireert en verrast me nog steeds. Ik volgde 'Schools' als deelnemer en als staflid, doe cursussen en sessies binnen het Institute for The Work en faciliteer The Work persoonlijk of online.
Tijdens de ITW Conventie in Los Angeles januari 2017 ben ik in het bijzijn van Byron Katie gecertificeerd tot Facilitator for The Work.

Relaties en realiteit: jezelf begrijpen maakt je gelukkig.
Al googelend herkende ik in de contextuele theorie van Ivan Nagy, met name in de relationele ethiek, veel aspecten van wat ik met The Work gezien en ervaren had. Daarop deed ik de 4-jarige Post-hbo opleiding Contextuele Hulpverlening en Therapie en de opleiding Een taal erbij. Zo bekwaamde ik me ook in visualiseren en gesprekstherapie.

Verdieping.
Naast wat ik volg rond de twee pijlers The Work en Contextuele Therapie, schoolde ik me o.a. Ethiek, Oplossingsgerichte therapie, Opstellingen (Hellinger, Ruppert) en Emotionally Focused Therapy (EFT).

Intervisie en supervisie houden me professioneel scherp.
Ik ben lid van de Vereniging van Contextueel Werkers,

logo_vcw   VCW        

en aangesloten bij Verband für the Work of Byron Katie e.V.
http://www.vtw-the-work.org/startseite.html

En vroeger?
Ik heb 20 jaar met veel plezier in het onderwijs gewerkt. Ik was onder meer groepsleerkracht op de School voor Schipperskinderen in Terneuzen en in het (voortgezet) speciaal onderwijs in Doetinchem.
Door de ingrijpende gevolgen van een auto-ongeluk stopte ik met dat werk en vond ik een aantal jaren voldoening en erkenning in schilderen, etsen en ander beeldend werk. Aanvankelijk deed ik ook vrijwilligerswerk bij Home-Start Achterhoek, toen een periode bij Vrijwilligerswerk Sensire Maatschappelijk Werk en momenteel via Skype bij de internationale Helpline van Institute for The Work.                                         http://www.instituteforthework.com/itw/content/helpline

Wat mij fascineert is de onvermoede motivatie die achter zichtbaar gedrag schuil kan gaan; evenals hoe een glimp van wat verborgen was al positieve verandering in gang kan zetten.

https://nibig.nl/uploads/NIBIG-klein.pngReg. NIBIG / BalensLtd.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Aangesloten bij Bewust NetwerkBewust Achterhoek